Rauhallinen vappu

Tänään herättiin sateiseen aamuun kuten myös vappupäivänä. Mikäpä paremmin sopisi sadepäivän viettoon kuin teemuki ja blogin kirjoittaminen. Vappupäivänä en tosin blogannut enkä kirjoitellut mitään muutakaan. Ei johtunut vapun railakkuudesta. Silloin ei vaan tekstiä syntynyt, mutta nyt ”synnytyslaitoksella” on montakin aihetta tulollaan, joten saadaan tännekin reilun viikon tauon jälkeen uutta luettavaa.

Ei varmaan yllätä ketään vakiolukijoista kun kerron meidän viettäneen vappua mökillä. Lähdimme aattona sinne ja kotiuduimme sunnuntaina. Aattoiltana tapastelimme joidenka lisäksi innostuin paistamaan pannulla tankoparsaa, joka oli pekoniin kiedottu. Jätin parsat rapsakoiksi ja avokkikin tykästyi, YES! Takassa loimotteli tulet, koirat nautiskeli pihalla kirmailusta. Ennen puoltayötä koko porukka olikin jo untenmailla.

Eipä vappupäiväkään tuonut riehakkuutta tullessaan. Sateista ja kylmää. Iltapäivästä sade loppui ja avokki pääsi pihapuuhiin mun maustaessa kalan ja bataatin grilliin sipulinyyttiä unohtamatta. Illalla saunoimme oikein pitkään rentoutuen. Kävimme testaamassa lammen vedenkin polvia myöden. Ei vieläkään kyennyt talviturkistaan luopumaan 🙁 Mutta hyinen vesi tekee niin hyvää mun pohkeille ja rauhoittaa jalkoja levottomista jaloista, niin nytkin. Vasta kahden jälkeen painuimme nukkumaan.

Perjantaina teimme pienen perunapenkin saaduille varhaisperunoille. Avokki kärräs multaa ja minä levitin sitä. Levitys helpottui kun laitettiin laudat rajaamaan aluetta. Oli mukavaa osallistua pihapuuhiin. Meillä on kolme tuhannen litran multasäkkiä. Että pitäisi mullan hetkeksi riittää. Toisaalta mökin piha on kivikkoista ja epätasaista, joten mullan käyttö ei varmasti muodostu ongelmaksi. Kyllä se maahan hupenee.

Avokki teki perunapenkkiin kehikon, jotta koirat pysyisivät ihanan pehmeästä houkuttelevasta mullasta pois. Kehikko ei välttämättä kovin kaunis maisemassa ole, mutta näytti ajavansa asian mitä varten se laitettiin. Ja kyllä se helpottaa minunkin hahmottamista mitä on missäkin.

Ruuaksi valmistin linssikeiton ja siemenrieskan. Illalla paistettiin vielä pannukakku, jota herkuteltiin kermavaahdon ja vadelmien kanssa. Koirat kuorsasivat tyytyväisinä päivän touhuista 😀

Lauantaina pihapuuhat jatkui. Pääsin surruuttamaan oksasilppuria. Silppusin huusin vieressä olleen oksakasan ja avokki haki kasvimaan laidalta toisen mokoman. Tykkään puuhasta hirmuisesti ja silputtava loppuikin ihan liian äkkiä. Siinä ei räntäkuurokaan pahemmin häirinnyt. Haravoitiin keskipihaa ja poltettiin roskia. Ruuan jälkeen kärrättiin silppu kasvimaalle, istuskeltiin ulkona kevään ääniä kuunnellen. Linnut oli aika hiljaa eikä sammakoiden kurnutustakaan isommin kuulunut. Kylmyyden myötä kevät otti selvästi takapakkia 🙁 Illalla vielä saunoimme taas ajan kanssa, lammessakin käytiin polvia myöden :D:D

Eli, vappu ja sen jälkeinen viikonloppu sujahti rennosti rentoillen ja vähän pihapuuhia tehden. Sunnuntaina taas kaupunkiin ja arjen tohinoihin, mutta johan huomenna taas mökki kutsuu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *