Minun tarinani

Olen hieroja- ja käsityöyrittäjä Vantaan Korsosta.

Hierojaksi valmistuin 1998 työskennellen 2001-2009 Fysioterapia-alan näkövammaiset ry:n palveluksessa. Keväällä 2008 perustin oman yritykseni Hierontatassun ja vuotta myöhemmin jäin työsuhteesta pois jatkaen yrittäjänä kotimme yhteydessä olevassa toimitilassa. Klassisen hieronnan lisäksi teen hemmotteluhoitoja sekä koirahierontaa.

Olen aina pitänyt käsitöistä, mutta peruskoulun jälkeen ne jäivät vuosiksi. 2011 lopulla käsityöt palasivat elämääni ryminällä. Jouduin korvaleikkauksiin ja sairaslomille oli keksittävä kevyttä tekemistä, joten puikot suihkimaan. Pian huomasin haluavani oppia lisää erilaisia käsityötekniikoita. Opettelin valmistamaan mehiläisvahakynttilöitä asiakaslahjoiksi, menin punomaan rottinkikoreja, muovaamaan savesta keraamisia esineitä. Pian tuotteita alkoi syntymään yli oman tarpeen ja otin ensiaskeleeni erilaisiin myyjäistapahtumiin ja tuotteideni mainonta Facebook-profiilissa lisääntyi.

Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset ry:ssä alkoi 2016 Ura käsillä –hanke, jonka kursseilla oli mahdollisuus opetella uusia käsityötekniikoita sekä näkövammaisten perinnekäsitöitä. Hankkeen kursseilla olivat myös tärkeässä roolissa yrittäjyyteen liittyvät asiat. Innostuin hankkeen kursseista kovasti ja olen saanut niiltä paljon oppia ja uusia tekniikoita. Tutuksi tulivat mm. nahkatyöt, huovutus, makramee.

Heidi valmistaa mehiläisvahakynttilöitä

Vuoden 2017 aikana pohdin paljon yritystoimintani laajentamista ja syyskuussa tein ratkaisun ottaa käsityötoiminnan osaksi yritystoimintaani. Moinen askel hiukan pelotti, mutta en ole joutunut katumaan. Pohtiessani erilaisia markkinointivaihtoehtoja alkoi mieleeni luikerrella oman verkkokauppani perustaminen. Jokainen verkkokauppaa perustava miettii mille alustalle sen perustaa, itselleni ratkaisevaa on millä palveluntarjoajalla palvelu toimii näkövammaisen ruudunlukuohjelmilla parhaiten. Käytän tietokonetta pistekirjoitusnäytön ja puhesyntetisaattorin avulla. Kuin tilauksesta tuli mahdollisuus hakea Ura käsillä –hankkeen verkkokauppakoulutukseen, jossa huomioidaan ruudunluvun käytettävyyttä.

Halusin yhdistää samaan verkkokauppaan hieronnan ja käsityöt. Siispä mikä nimeksi?

Jokaisella hierojalla ja käsityöntekijällä on omanlaisensa kädenjälki. Niin myös minulla, joten syntyi  Heidin Kädenjälki -verkkokauppa.

Verkkokaupalle tarvittiin nimeen sopiva logo, jonka myötä uusimme tuote- ja hintalaput sekä suunnittelimme Heidin kädenjälki-käyntikortit ja banderollin markkinatapahtumissa käytettäväksi.

Marraskuussa 2019 avasin Heidin kädenjälki-Facebook-sivun, jossa esittelen tuotteita, käsityötekniikoita sekä vinkkaan Youtube-kanavalleni Heidin kädenjälki tulleista uusista videoista. Kanavalla pääset niin retkitunnelmiin kuin katsomaan miten erilaiset mökkipuuhat sujuvat ilman näköä käsityöteemaa unohtamatta.

Kesällä 2020 keramiikka palasi elämääni ryminällä. Innostuin siitä aivan uudella tavalla. Nautin käyttöesineiden tekemisestä ja tuoteperheeseeni onkin tullut mm. labbislautaset, luontoteemaisia lautasia, teepussinalusia ja paljon muuta kaunista.

Keramiikan lisäksi verkkokaupasta löydät paljon ihania lasihelmikoruja, enkelikorviksia, mehiläisvahakynttilöitä, neulevalokransseja, neuleita, rottinkikoreja sekä lahjakortit hieronta- ja hemmotteluhoitoihin Hierontatassuun.

Minun kädenjäljessäni näkyvät vahvana hyvinvointi, luonto, luonnon materiaalit, laatu.

Neliskulmainen Heidin kädenjälki -logo joka koostuu nimestä (Heidin kädenjälki). ´Heidin´ on kirjoitettu lennokkaalla tekstillä. Sen alapuolella lukee painokirjaimin: kädenjälki. Näiden oikealla puolella on siniharmaa kämmenen kuva. Logossa on helmenharmaa pohjaväri.
Klikkaa tästä verkkokauppaan. Banneri, jossa esiteltynä verkkokaupan tuotteita.
Klikkaa tästä verkkokauppaan tutustumaan tuotteisiimme!