Mökkiviikonloppu

Aurinko paistaa kuumasti, paarmat ja kärpäset surisevat, muurahaiset polttaa ajoittain jaloissa, silti olen onnellinen! Päätimme käydä ”päiväsaunassa” ennen kotiin lähtöä, joten savu tuoksuu saunan lämmitessä.
 Avokki ähisee ison kannon kimpussa saadakseen sen irti maasta. Itse olen tänään vähän kärsinyt turhautumisesta siitä etten osaa/pysty touhuamaan pihassa niin paljon kuin haluaisin. Nytkin naputan tätä postausta avokin rehkiessä. Eilen olin fiiliksissä kun pinoin heittokuutiollisen halkoja liiteriin. Ne pinottavat loppui vaan aivan liian nopeaan. Sen jälkeen keräsin vielä pari isoa paperikassillista syttöjä. Tunsin olevani hyödyksi ja avuksi. Puuhaaminen oli aivan mahtavaa!!!
Tultiin tänne perjantai-iltana avokin ja Aa:n kanssa. Grillasimme lohta ja kasvisnyyttejä. Söimme vasta kymmenen pintaan, joten oli jo liian kylmää ruokailla ulkona, valitettavasti. Mulle mökkeilyn kohokohtia on ruokailla ulkona ja muutenkin viettää täällä aikaani mahdollisimman paljon. Kotioloissa ehtii/joutuu olemaan sisällä ihan riittävästi.
Harmaakuonolla on hotspotti oikean lavan kohdalla, joten jätkällä uimakielto. Sen liikkumavapautta on ollut pakko rajoittaa, jotta se ei polskisi lammessa. Lähdimmekin ruokailun jälkeen pienelle kävelylle ennen saunaa. Tuolta läheltä löysimme peltoaaukeita missä laidunsi lehmiä, sonneja ja hevosia. Pari kertaa ollaankin kuultu tuossa tiellä menevän hevosia. Pitäisikin melkein selvittää millaset mahikset olis päästä ratsastamaan, joskus.
Saunoimme puolelta öin, lämmintä ulkona hurjat yhdeksän astetta, mutta avokin kanssa uskaltauduimme lampeen polskimaan. IHANAA!!! Rauhallinen iltayö jatkui vielä teemukillisten äärellä rupatellen ja hullaantuen gluteiinittomiin appelsiini-suklaakekseihin, joita olin tilannut Aa:ta varten Hyvinvoinnin tavaratalosta. Kello oli kolme ennen kuin hiljennyimme yöpuulle.
Eilen Aa laittoi häkä- ja palovarottimet paikoilleen, ruuvasi suihkuhuoneeseen naulakkokorin paikoilleen ja puuhaili kaikkea pientä mihin näköä tarvitaan. Iltapäivällä saapui kesäkuussa ostamamme vuodesohva, joka on väriltään meleratun sininen ja sopii täydellisesti mökin tunnelmaan. Ehkä se on vähän hienohko mökkisohvaksi, mutta eiköhän se ajan saatossa mökkeydy 😀
Sohvan kokoamisen jälkeen joimme kahvit ja teet. Ja vielä ennen Aa:n lähtöä avokki hieroi sen matkapöydällä mun istuskellessa ulkona kirjaa kuunnellen.
Ruokailu meni taasen niin myöhäiseksi, että ilta oli jo viilentynyt, joten söimme sisällä broileria, kasviksia ja perunaa. Nyt aamusta tein jauhelihapihvejä mihin laitoin sipulia, fetaa ja vähän tomaattia mausteiden lisäksi. Jäljellä muutama peruna, jotka pilkoin nyyttiin grilliin laitettavaksi. Nyt siis rentoutumista saunoen ja syöden. Ja perhana – tänään kyllä syödään ulkona!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *