Linkkivinkkejä

Satavuotias Fauja Singh pääsi maaliin Toronton maratonilla! WAU ja vielä kerran WAU!!! Aikaa meni yli kahdeksan tuntia. Noin 36 kilsan paikkeilla näytti jo siltä, että mies joutuisi keskeyttämään, mutta sisukkaasti hän puristi loppuun asti! Ja menneellä viikolla pappa pinkaisi sadan metrin juoksun aikaan 23.4 sek, joten kunnioitettavaa sekin. Olisi kiintoisaa tietää hänen menneisyydestään. Takana on pakko olla erittäin liikunnallinen elämä, vaikka kilpajuoksu on tullut mukaan vasta 89-vuotiaana.

Täällä blogissani olen maininnut sanan maalipallo eräänkin kerran, vaikka laji onkin jäänyt elämässäni taka-alalle. Jotkut on kyselleet mitä maalipallo on, miten sitä pelataan jne. Olen yrittänyt sanallisesti selittää, mutta oikean käsityksen saanee vasta kun pääsee näkemään lajia livenä tai elävästä kuvasta. Huomenna Tanskassa alkaa lajin EM-kilpailut ja Suomi osallistuu kisoihin niin miesten kuin naistenkin joukkueella. Kisojen viralliset kotisivut on http://www.ecgoalball2011.dkJa suoraa nettilähetystä löytyy osotteesta http://www.pressakey.net/

Jos lajiin tutustuminen kiinnostaa on ehkä mukavaa tietää vähän otteluohjelmaa, joten se tulee Suomen osalta tässä:

Ke 19.10.
Klo 15.00 miehet, Ruotsi-Suomi
Klo 16.00 naiset, Suomi-Venäjä
Klo 19.00 miehet, Suomi-Slovenia
Klo 22.00 naiset, Espanja-Suomi

To 20.10.
Klo 13.00 miehet, Suomi-Unkari
Klo 16.00 naiset, Saksa-Suomi
Klo 17.00 miehet, Saksa-Suomi
Klo 20.00 naiset, Suomi-Tanska

Pe 21.10.
Klo 09.30 alkaen, miesten puolivälierät
Klo 11.50 alkaen, naisten puolivälierät
Klo 17.40 naiset, välierät
Klo 18.50 miehet, välierät

La 22.10.
Klo 11.00 naiset, pronssiottelu
Klo 12.30 miehet, pronssiottelu
Klo 14.30 naiset, loppuottelu
Klo 16.00 miehet, loppuottelu
Suomen peleistä otteluraportit löytyvät osotteesta http://www.maalipallo.net
Sekä Facebookista löytyy maalipallo-sivut joita päivitellään mahdollisuuksien mukaan. Homma siis toimii vapaaehtoisvoimin ja aina tuloksen tullessa ei ole koneella 😀 Tulos saattaa joskus vähän viivästyä 🙁 Mutta, ei muuta kuin tutustumaan lajiin ja heittämään tiukkoja kysymyksiä.

Ja jatketaan vielä linkkivinkeillä, nimittäin Näkövammaiset nuoret tekivät viime talven aikana Askel-dvd:n, jossa kerrotaan näkövammaisten nuorien elämästä. Dvd:n voi katsoa osoitteessa http://www.vimeo.com/nutor
Ja jos Toiminta- ja palvelukeskus Iiriksen esittelyvideo kiinnostaa se löytyy http://www.youtube.com/watch?v=Tzdj28fKMFA.
Iirishän on Itäkeskuksessa sijaitseva näkövammaisten paikka, johon on paljon keskittynyt näkövammaistoimintaa.

No niin, olisikohan nyt ihan riittämiin mainostettu ja jaettu näkövammaislinkkejä? Tämähän alkaa muistuttaan jotain tuputusblogia 😀 Ja eihän sellainen ole tarkoituksen mukaista, koska toivottavasti minusta muistetaan muutakin kuin vammaisuuteni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *