Fiilistelyä myöhäisiltaan

Millasia ajatuksia tai tunteita sinussa herättää otsikko ” Satavuotias brittijuoksija tähtää maratonille”? Entä kyseisen juoksijan kommentit? ” Singh kertoi kanadalaislehti The Globe and Mailille, ettei hän ajattele ikäänsä.
”Ensimmäiseksi on päästävä siitä käsityksestä, että on vanha”, hän sanoi.
”Toisekseen, joissakin maailman osissa ihmisiä kuolee nälkään, mutta länsimaissa
ihmiset kuolevat ylensyöntiin. He eivät harjoittele riittävästi
kuluttaakseen tarpeeksi. Syömme elääksemme, emme elä syödäksemme”, hän
huomautti.
Singh kehotti haastattelussa etenkin iäkkäitä ihmisiä olemaan luovuttamatta
liikkumisen suhteen.
”Monet ovat riittävän innokkaita nostamaan takamuksensa, mutta mielelläni
näkisin vielä useampien tekevän niin. On yksi asia sanoa olevansa innokas, mutta
toinen asia todistaa se – todella tehdä jotakin”, hän sanoi.”

Fauja Singh aikoo juosta Toronton maratonin ja on lähiviikkoina rikkonut kahdeksan juoksumatkan mailmanennätykset ikäluokassaan. Kukaan satavuotias ei ole aikaisemmin juossut maratonia. ”Turbaanitornado-lempinimellä tunnetun Singhin hallussa on jo yli
90-vuotiaiden maratonjuoksun ennätys, kertoo CNN. Ennätysaika oli viisi
tuntia 40 minuuttia,
ja sen Singh juoksi 92-vuotiaana vuonna 2003.” Tämä teräspappa on Intiasta lähtöisin ja asunut Briteissä 20 vuotta. Aloitti kilpajuoksun 89-vuotiaana pitääksensä itsensä liikkeellä vaimonsa ja poikansa kuoltua. Että aikas teräsvaari ja asenne kohdallaan 😀 Tuollaisen vanhuuden kun saisi jokainen, olla hyvävoimainen, hyväkuntoinen loppuun asti. Ja ihan jokaiselle juoksua harrastavalle ja juoksun aloittamista harkitsevalle voidaan todeta, kyllä voit juosta, pystyt juoksemaan. Tämä uutinen osoittaa sen 😀 Artikkeli löytyy kokonaisuudessaan www.hs.fi. Toronton maraton on juostu kai tänään. Olisikin mielenkiintoista tietää miten tälle 100-vuotiaalle kävi.

Ja sitten vähän tuosta koiraherrasta, joka joulukuussa täyttää sen kymmenen, onko sitten ihmisen iässä 70v??? Mene ja tiedä. Eilen ei kuitenkaan ikä tuntunut paljoakaan painavan. Olimme Hyvinkäällä sijaitsevassa Koirakylpylässä Opaskoirakerhon kanssa. Espoon Leijonaiset mahdollistivat retken sinne, joten isot kiitokset heille koirien relaushetkestä. Ryhmämme oli iso, melkein 20 koiraa. Meidät jaettiin neljään ryhmään ja uintiaika oli per koira 30 min. Harmaakuono hyppi altaaseen, kuulemma loikkasi sinne onnellisena. Ei paljoakaan viihtynyt altaan laidalla ja jotkut ihmettelikin miten se on niin hyväkuntoinen. Täytyy kyllä itsekin liittyä kummastelijoiden joukkoon. Lämpimällä säällä ei kuunaan päivänään olisi uskonut sen riehuvan tuolla tavoin kuin eilen päästeli höyryjä pihalle. Ja miten se olikin niin ikionnellinen. Tänään kuitenkin jaksoi painaltaa seittemän kilsan lenkin. Välillä vähän hissutteli, mutta silti aikaa saatiin menemään vaan 70 min, joten kymmenen minsan kilometrivauhdilla mentiin. Olen todella tyytyväinen ja iloinen. Mun Harmaakuono on niin ihana!!! Ja on aivan huippua miten se jaksaa liikkua. Tiedän kuitenkin kevät ja kesä saapuu aikanaan ja todennäköisesti vauhti hiipuu, mutta nautitaan nyt näistä reippailuista eikä surra ennen aikojaan.

Tänään lenkin ja ruuan jälkeen avokki hiero mun niskaa puolisen tuntia ja sen jälkeen oli pakko ottaa tirsat. Rentoutti ihanasti. Oli pyydettävä sohvalle välly päälle päivänokosten ajaksi. Niska oli ja on todella jumissa. En ymmärrä miten olenkin sen saanut tälläseen kuntoon. En tiedä voisiko olla vaikutuksensa noilla korvaongelmilla. Yrittää pinnistellä kuulla ja kun toisella korvalla kuulee HUOMATTAVASTI paremmin päätään kallistelee ja kääntelee sen mukaisesti ja jumittaa lihaksensa. Ai että miten onkaan turhauttavaa. Tietää, mutta silti… No jospa leikkaus toisi aikanaan helpotusta koko asiaan. Odotan operaatiota ja olen edelleenkin ihan fiiliksissäni kun nyt tiedän milloin se on.

8 Replies to “Fiilistelyä myöhäisiltaan”

 1. Musta tuntuu, että niskajumeilla ja korvaongelmilla on yhteys. Itse en kuule enää toisella korvalla puheääniä kunnolla ja tottakai sitä hakeutuu asentoihin joissa parempi korva kuulisi paremmin.Toivottavasti leikkaus tuo sulle avun 🙂

  Ihanasti kirjoitat Harmaakuonosta 🙂

 2. Ninni
  Voi ei, mikä sulla on kuuloa heikentänyt?
  Kyllähän sitä sanotaan myös, että pahat niskahartiajännitykset aiheuttaa korvien tinnitusta. No mulla tinnittää tuo leikattu korva aika paljon, mutta syy ilmeisesti enemmän otoskleroosi, valitettavasti. Vaikka välillä tuntuu oireiden pahentuvan jumien myötä. Noh, en taida oikein muistaa miltä tuntuu ihan jumiton niska. Suutarin lapsen kengät on siis aika pahasti kateissa 😀

  Ja kaitpa Harmaakuonosta kirjoitan niin kuin kirjoitan vaan siksi kun se on mulle niin tärkeä. Kiitos sanoistasi!

 3. Mulla alkoi puoli vuotta sitten tinnitus, pahempana vasemmassa korvassa, ja jonkin aikaa sitten kuulo heikkeni oikeasta korvasta niin, etten enää kuullut puheääniä ollenkaan. Kävin kuulokäyrässä ja siellä myös tosiaan ilmeni että ongelma on juuri noissa puheäänten taajuuksissa. Nyt tuntuu, että kuulo on palautunut jonkin verran, mutta ei se normaali ole vieläkään. Viikon päästä on lääkärille soittoaika, katsotaan tuleeko mitään lisätutkimuksia. Ainakaan tinnituksen ja kuulon hetkellisen alenemisen syynä ei voi olla se, ettenkö olisi kuuloa suojannut, olen aina käyttänyt korvatulppia/kuulosuojaimia ja vaatinut muitakin meluisissa paikoissa kuten konserteissa ja ilmailunäytöksissä niitä käyttämään.

  Ensin tietenkin säikähdin kamalasti kun en kuullut toisella korvalla niitä puheääniä mutta nyt olen iloinen, että edes toinen korva kuulee normaalisti.

 4. Ninni
  Tottakai nuo kuulo-ongelmat säikähdyttää. Toivottavasti tilanteesi normalisoituu. Isosti tsemppiä. Ja täältä lupaan ehdottomasti vertaistukea, jos ongelmat jatkuu, mitä ei tietenkään toivota, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkotan?

 5. Tuo maratoonarimies kyl tsemppas mua, jos kerta hänkin, niin kyllä minäki! 🙂 Mut ehkä pitää reenata. Ja kuitenkin yritän tehä sen ennen sataa, jos kroppa kantaa sinne asti/maratonille.

 6. Martsu
  Se 100v pääs maaliin, aikaa meni yli kahdeksan tuntia, mutta hän juoksi maratonin!
  Aika kunnioitettavaa!
  Ja asenteesta varmasti voi moni meistä ottaa opiksi 😀

 7. Nii ja eiks hän aio vetästä vie uudestaankin maratonin, ellen väärin muista. Pitkää ikää hälle, ei muuta voi sanoa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *