Koruja lasihelmistä

Välillä inspiroidun korujen tekemiseen. Mökkilomalla kun toppi-neuleen kanssa tuli ongelmia näpertelin iltaisin koruja. Pyörittelin helmipussukoita käsissäni etsien inspiraatiota mitkä helmet koruun yhdistelisin. Mitkä muodot sopivat samaan koruun ja mahtaisiko värit toimia yksiin. Lopulta löysin sillä hetkellä minua miellyttävän yhdistelmän ja väkersin korun valmiiksi. Ilmeisesti yhdistelmäni aikalailla onnistuivat, ainakin avustajan kommenteista päätellen. Nyt esittelen korut teillekin ja palautetta otan mielelläni vastaan, myös niitä kehittämisehdotuksia.

Halusin laittaa koruun mustia sydänhelmiä. Mielestäni koruun ei sovi niiden kaveriksi mitään kovin isoja muita helmiä. Kaulakoruun tuli seitsemän ja rannekoruun kolme sydäntä.Mustia sydämiä olen käyttänyt aiemminkin, viime vuoden alkusyksystä mökillä kuistin edustalla syntyi tämä kaulakoru.

Rehellisesti sanottuna en muistanut, että tämän kaulakorun isoissa liila-helmissä on mustia viiruja, mutta ehkäpä silti helmet sopivat hopeisten siemenhelmien ja pienten lilojen helmien kanssa yhteen. Korussa on myös näyttävä ruusu-salpalukko.

Petroolit röpelöiset helmet tuntuvat mukavilta käteen ja niistä inspiroidun aina. Enään niitä ei ole jäljellä kuin muutama. Pitkään pohdin sopisivatko kultasisuksiset helmet röpelöiden ja turkoosien kanssa. Käteen helmien muoto tuntui hyvältä ja yhteen sopivalta ja kaitpa se värimailmakin sitten toimii?

Päätin kokeilla muistanko miten ns. omenakorvikset tehdään. Tein sellaiset joulukuun alussa olleella metallikorukurssilla. Otin opettajan lähettämät ohjeet esille ja ryhdyin näpertämään. Kuparilangan kauniiseen muotoon saaminen tuntui vähän haastavalta, että helmen yläpuolella oleva ympyrä olisi ympyrä eikä jokin epämääräinen muoto, ja vielä että onnistui tekemään toisesta kutakuinkin samanlaisen. 🙂 Minulla ei ollut taontavälineistöä, joten tasoittelu oli vähän vajavaista. Sain kuitenkin sellaisen lopputuloksen mihin voin olla tyytyväinen. Korvakorun koukkuun pujottaminen ei onnistunut. Lopulta päätin, että avustajani saisi tehdä sen, jotta en pilaisi juuri muotoon saatuja koruja. Tässä lopputulos.

Kotona ennen lomaa innostuin värkkäämään kaulakorun avokin paiskiessa töitä. Laitoin koruun turkoosit isot helmet ja niiden kanssa kultasisuksiset ja valkoiset. Minua itseänikin yhdistelmä vähän arvelutti ja seuraavana päivänä pähkimme Heman kanssa asiaa ja huomattavasti upeampi lopputulos tuli kun valkoisten helmien tilalle laitoin petroolit helmet.Tällä hetkellä yksi keskeneräinen neuletyö on kauluri, jonka lanka täsmälleen saman värinen kuin turkoosit isot helmet. Heman oli ”pakko” ottaa kuva 😀

Viime syksyltä on jäänyt esittelemättä sydänkorun lisäksi tämä puna-hopea-musta kaulakoru. Korusta tuli ehkä vähän turhan pitkä.Nuo punaiset helmet ovat niinkin kaukaa kuin loppuvuodelta 2011. Ostin ne ennen toista korvaleikkaustani kuten nuo mustat putkihelmetkin. Tuolloin sairaslomallani tein ensinmmäiset koruni. Mutta tässä viime syksyltä vielä koruja.

Tätä postausta tehdessäni tajusin, että yhtä korua lukuun ottamatta viime ja tämän vuoden aikana kaikki korut mitä olen tehnyt, on tehty mökillä. Ilmeisesti luonto ja mökin rauha saa minut inspiroitumaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *