Ylösalaisneule

Elämäni eka villapaita vaikkakin lyhythihainen, ansaitsee oman postauksensa 😀

Tähän asti olen neulonut oikeat silmukat siten, että silmukkaan syntyy kierre. Tämän neuleen myötä opin neulomaan niin ettei kierrettä tule vaan neulos on enempi aaltomainen. Silloinen avustajani opetti sen minulle kun paidan neulontaa helmikuun lopulla aloitin.

Neuloin 3 mm 80 centin pyöröllä. Ohjeessa eri lanka kuin millä neuloin, sillä paita minulla valmistui Aade Long Estonia-langasta (100% villa, pesu 30 astetta, silitys 1 piste) ja ohje oli Novitan puuvillalangalle. Ohje löytyy
täältä

Kaulan tresorin jälkeen meinasi hermo mennä, mutta vaikeuksien kautta voittoon 🙂 Bambuiset halpispuikot meni poikki ja kesti tovin ennen kuin sain uudet tilalle. Ensinmmäisistä levennyksistä ei tahtonut tulla mitään kunnes päätin levennyksen kohdissa neuloa vanhalla tutulla kiertyneellä oikealla silmukalla. Tavoitteenani oli saada paita hihareikien kohdalle ennen silloisen avustajan viimeistä työpäivää ja viimeisenä työnään hän siirsi tarvittavat hihasilmukat lepäämään. Ahkerointi jatkui vartalo-osaan ja lopulta helman tresoriin 🙂 Huhtikuun puolessa ystäväni poimi hihasilmukat puikolle takaisin ja nosteli kainalosta lisäsilmukoita. Samaisena iltana hiha jo valmistuikin ja pääsin toisen hihan kimppuun, mutta sen mokasin 🙁 Neuloin väärään suuntaan ja hiha meni nurinperin 😀 No niinhän siinä kävi, että hiha meni purkuun. Purkoosi pääsi vasta vauhtiin kesällä ystäväni toimesta ja vihdoin heinäkuussa neuloin hihan uudestaan ja paita valmistui. Työn alussa on pari kummaa reikää neuloksessa, jotka ystäväni on ansiokkaasti piilottanut. Ja hihan aloituksessa oli silmukkapako, jonka nyt minulla oleva avustaja korjasi. Vihdoin paita on siis valmis! Kaiketikin voin olla ihan ylpeä siitä, vaikka vähän joissain kohdin apuja tarvitsinkin. Itse olen kuitenkin neulonut jokaisen silmukan 🙂 Sokkona noin ohuen langan purkaminen ei oikein suju ja silmukoiden poimiminenkin alkaa ainakin minun taidoilla olla hankalaa. Onneksi on olemassa ihania ja avuliaita ihmisiä, jotka auttavat sellaisten kohtien yli. Ja ehkäpä ne omatkin taidot siitä kehittyy.

One Reply to “Ylösalaisneule”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *