Ratsastustunti ennen joulua

Viime sunnuntain ratsastustuntia odotin kuin labpis ruokaansa 😀 Ja kyllä se taas olikin odottamisen arvoista, IHANAA!!! En juurikaan huomannut vesisateen ripeksintääkään vasta kuin kotona kastuneista ratsastushousuista 😀 Niin, nyt taika murtui, sateli vettä tunnin aikana. Tosin kovin sade väistyi tieltämme tälläkin kertaa.

Tunti aloitettiin siitä mihin viime kerralla jäätiin. Jalustimet pois jaloista, jalat hevosen kylkiin oikealle kohdalle, istuinkyhmyjen tuntemisharjoituksia, painon siirtoja istuinkyhmyltä toiselle, ja sama käynnissä. Hiljalleen hevoset tuli kuulolle siitä mitä pyysimme, korvat liikkui ja tapahtuipa pientä kääntymistäkin. Kun jalustimet laitettiin takaisin ne tuntuivat lyhyemmiltä mitä aiemmin, joten lonkat taisi aueta edes hiukan 😀 Ja nyt hyvä ryhti ja oikea istunta pitäisi säilyttää eikä alkaa könöttämään eteenpäin Hepan tapaan 🙂 Harjoittelimme vatsalihaksien avulla pysäyttämistä. Hevoset alkoi hidastamaan pinnistellessämme niitä olemattomia lihojamme ja kun hiukan ohjaksesta nyppäs tapahtui ihkaoikea pysähtyminenkin. Huippuhyvää keskivartalon lihasten treeniä, wauh! Nyt kun meitä on tunnilla vain kaksi sokkoa, ohjaaja ehtii hyvin opettamaan meitä molempia yhdessä ja erikseen. Tunnin aikana töltättiin myös pitkähköjä pätkiä hakien vähän reippaampaa tölttiä ja opeteltiin tuntemaan milloin hevonen yrittää hidastaa ja miten pohkeita napautetaan nopeasti kylkeen heti eikä vasta joskus hamassa tulevaisuudessa. Kokeilimme töltissä painon siirtoja ja olipas mukamas kovin hankalaa vaatia samanaikaisesti tölttiä, ja tehdä painon siirtoja sekä ohjastaa. Liian monta liikkuvaa osaa 😀 Mutta ah miten mahtavaa!!! Hiljalleen homma sujui paremmin ja paremmin hevosten töltätessä reippaasti ja meidänkin ratsastusasentojen pysyessä suht kasassa. On mielettömän hyvä kun opettaja korjailee virheasentoja sitä mukaan kun niitä tulee. Tutuksi tuli jälleen ”Hepa, nojaa taaksepäin, älä könötä, jalat rennoksi, kantapäät alas…” Ehkä sitä kuitenkin hiljalleen oppii huonoista asennoista pois ja hevosen ratsastettavuus kehittyy.

Tunnin jälkeen jaloissa oli hyvä ja treenannut olo 😀 🙂 Tahtoo lisää, ja onneksi seuraavat kerrat onkin jo sovittu. Olen tainnut hurahtaa ratsastukseen. Ainakin ystäväni on sen huomannut, sillä sain häneltä joululahjaksi raipan.

Toivottavasti kuvista edes hiukan välittyy se hyvä olo mitä hepostellessani tunnen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *