Olenko vanhanaikainen?

Eilisiltana palatessani kotiin Tupper-kutsuilta taksikuski julisti olevansa liian vanha pystyäkseen sulattamaan linnan juhlien vastaanotolla miesparin  isännöimmässä juhlia; kättelemässä vieraita ja tanssimassa aloitusvalssia… Hänen kantansa tuli siis varsin selväksi kenestä pitäisi tulla presidentti, vaikka myönsi Haaviston olevan todella fiksu mies. No näin varmasti ajattelee moni muukin, ainakin Fb-statuksista päätellen.
Ehkä Haaviston seksuaalisuuteen nyt liikaa tuijotetaan! Eihän se saa olla vaikuttimena ketä äänestää!

Itse puolestani Tupper-kutsuilla pohdin olenko vanhanaikainen kun en ymmärrä kaikenmailman mikromunakasvalmistusastioita tai riisinkeitintä mikrossa jne. Itse käytän mikroa lähinnä lämmitykseen ja sulattamiseen. Tosin viime aikoina olen yrittänyt ottaa sulamaan haluamani asian ajoissa ettei tarvitsisi siihen mikroa käyttää.  Joskus jopa saan ruuan lämmitetyksi hellalla tai uunissa, mutta valitettavan usein mikron luukku aukeaa.

Mikro ei varmasti ole mikään luonnonmukainen ruuan lämmitys tai valmistustapa säteilyn takia ja miten paljon mikro tappaakaan esim. kasviksista vitamiineja. Oliko se nyt parsakaali, josta mikrottaessa häviää vitamiineista 85%. Ja se on paljon se. Ja onko se mikrolämmitetty ruoka aina niin hyvääkään?

Kritisoin kutsuilla vähän lähinnä ihmettelevään sävyyn, miksi riisi pitäisi keittää mikrossa tai munakas valmistaa siellä. Kuulemma ymmärrän sitten kun minulla on lapsia. Ei, en todellakaan halua mahdollisista lapsistani mikroruuan syöjiä.  Esittelijä puhui nopeuden ja kätevyyden puolesta. Moni ostikin sellaisen setin mihin kuului astia, jossa voi tehdä 2-4 munan munakkaan mikrossa.

Tupperhan on laadukas hyvä merkki, myös hintava. Tuotteissa paljon hyviä ja käytännöllisiä tuotteita, mutta mielestäni paljon sellaista tekemällä tehtyä kuppia ja rasiaa. Olen joskus aikaisemmin ostanut Tuppereilta kannellisen salaattikulhon, mehukannun ja eväsrasian mihin saa pienen kylmäkallen pohjalle. Nyt ostin toisen urheilujuomapullon avokkia varten. Mulla on sellanen ja se ei totisesti ole vuotanut.

Kutsuilla mietin myös olenko vanhanaikainen esiteltäessä muovisia paistokulhoja. Olivat todella kovaa muovia ja varmasti on tutkittu, että niistä ei tule ruokaan mitään. Ruoka kypsyy nopeasti, koska muovi ei varaa lämpöä itseensä vaan se menee suoraan ruokaan. Uunista pois otettua heti voi koskea käsin vuokaan polttamatta käsiään. Puhtaana pito on huippua, ei vaikea puhdistaa kuten lasivuuat. Noh, silti… Olen niin tottunut lasisiin ja keraamisiin paistoastioihin, että en osaa ajatella käyttäväni yli 70 euron muovivuokaa ruuan laitossa. Ja olen myös hyvin vahvasti siinä käsityksessä, että lasi- ja keraamiset astiat ovat muovisia kauniimpia? Ei sillä, että se olisi ruuan laitossa tärkeintä, mutta jos asettaa ruokaa tarjolle, ulkonäölläkin on väliä.

Kutsuilla meitä oli pieni porukka ja emäntä sai kaapimen, jos joku toinen järjestää kutsut. Seurueesta melkein kaikki muut ovat joskus kutsut järjestäneet. Katseet kääntyivät minuun ja pyynnöt järjestää kutsut, jotta emäntä saisi kaapimen. Lopulta suostuin ja nyt meillä on 3.3. Tupper-kutsut. Samaan iltaan mahdutamme saunaillan.  Että silleen… 😀

Kutsujen emäntä oli leiponut ihania auringonkukkasiemensämpylöitä. Pari pientä sämpylää kera teen ja pala kuivakakkua maistuivat esittelyn jälkeen. Sitten kotiin ”tunnustamaan” lupaus järjestää Tupperit!!!

Lopuksi
Muistakaahan osallistua
arvontaan
Vasta neljä arpalippua kupissa!!!

8 Replies to “Olenko vanhanaikainen?”

 1. Uuh, Tupperit….

  Lapsen syntymän jälkeen on ollut jos jonkinlaista kotikutsua ja eihän siinä, ihan hauskoja ovat, mutta kalliiiiiita!

  Itse en ymmärrä mikrossa ruuan valmistamista. Meillä mikrossa lämmitetään, sulatetaan ja korkeintaan keitetään 1 annos puuroa jos ei ole muita syöjiä (energiaystävällisempää). Mä en oikein usko noihin muovisiin paistoastioihin, siis siihen ettei niistä mitään irtoa. Vältän ylipäätänsä muovin lämmittämistä missään.

  Lisäksi Tupperwaren materiaaleista on todella vaikea saada tietoa. Mm. bisfenoli-a:sta, joka on nyt esim. kielletty tuttipulloissa.

  Ja yhtälailla tämä mielipide koskee kaikkia muovi/silikoni-astioita ihan keneltä vain valmistajalta. Tosin mitä mahtaa irrota siitä ikivanhasta teflon-kakkuvuuasta….?

  On tupperilla kyllä maailman paras kuorimaveitsi, sen omistan kalliista hinnasta huolimatta.

 2. Jooo, kyllähän mminkä tahansa valmistajan muovi- ja silikoniastiat saa saman epäilyn.
  Avokille eilen kun selitin noista muovisista paistoastioista heti tuli kommentti "no eikös muovista kuumennettaessa irtoa vaikka mitä". No esittelijän mukaan kaikki on niin tutkittua…
  Silti olen skeptinen ja paistan ruokani muissa astioissa!

  Myönnän joskus ruokaa lämmittäessäni mikrossa, olen lämmittänyt muovikipossa ja ei varmasti ole kannatettavaa oli Tupperia tai jotain muuta.

 3. Olen joskus ollut vastaavassa tilanteessa kutsuilla. On selkeästi odotettu, että pitää ostaa jotain tai pitää kutsut. Olen tosin pitänyt pääni, olen ne muutamat kerrat mennyt mukaan pyynnöstä. Mutta onpa se vaikeaa… Hyviä kutsuja sinulle kuitenkin.

 4. Itse menin suurimmaksi osaksi kutsuille tavatakseni tuttuja pitkästä aikaa.

  Itse olen pitänyt joskus Evelacen alusvaatekutsut, arvokkaita nekin, mutta ovat olleet laadukkaita. Esittelijä on monelle näkövammaiselle tuttu ja osaa huomioida asian, joten hänen opastuksellaan on mukavaakin etsiä lähinnä hyviä rintaliivejä.

  Tuppereilla mulle on aina tullut jotenkin ahistunut olo… jotenkin ne jotkut astiat on niin teennäisiä ja turhia rahasyöppöjä!!!

 5. Kuulopolitiikkaan vielä… Minulle tuli kutsu sisäkorvaistutetutkimukseen eli otoskleroosi vie tapauksessani tuolle tielle (oikea korva kuuroutui leikkauksen jälkeen). Sisäkorvaistutteita ei laiteta Suomessa, jos on yksi toimiva korva, mutta nyt on sellainen tutkimus, joka mittaa elämänlaatua, työssäjaksamista yms. toispuolisilla kuuroilla. Jännä polku avautumassa tällä retkellä, mutta prosessi toki jännittää.

  Tuokin on loppujen lopuksi ollut hassua säästämistä toispuolisten kuurojen kohdalla, jos miettii, eihän se evoluutio huvin vuoksi kehittänyt kahta korvaa, kai niillä joku tarkoituskin oli:)

 6. Olen menossa tänään kuulotesteihin ja maanantaina tapaamaan leikannutta lääkäriä. Testien piti olla vasta maaliskuussa, mutta lääkäri ei silloin paikalla.

  Huomaan jo nyt elämänlaadun parantuneen huimasti. Ja olen kovin onnellinen siitä. Tosin tuo viimesin leikattu korva vähän rutisee ja naksuu, mutta kuulee hyvin.

  Ymmärsinkö oikein, että otoskleroosi on kuurouttanut toisen korvan? Millainen se sisäistutesysteemi on? Olisi kiva kuulla lisää. Kirjoitatko aiheesta blogissasi?

 7. Toivottavasti kuulotestistä tuli hyvä tulos. Oikea korvani kuuroutui leikkauksen jälkeen tuntemattomasta syystä. Korvassa oli kuuloa jäljellä paljonkin ja itse leikkauksen aikana kuulin sillä, mitään poikkeavaa ei siinä vaiheessa havaittu. Leikkauksen komplikaationa (tavallaan komplikaatio) proteesin ympärille tuli kiinnikkeitä. Ne poistettiin, mutta kuulo ei palautunut. Harvinaista, että näin sattuu. Olin todella huonossa kunnossa leikkauksen jälkeen, huomattavasti voimakkaammat jälkioireet kuin vasemman korvan leikkauksen jälkeen.

  Sisäkorvaistutteesta tiedän vielä aika vähän, mutta kuuroille niitä on laitettu kauan ja sen avulla voi saavuttaa hyvän kuulon, kuuro lapsi voi tällaisen avulla käydä normaalikoulua. Istute laitetaan nukutuksessa ja korvan ulkopuolelle tulee kuulolaitteen näköinen osa. Toinen osa tulee ihon sisäpuolelle. Jos ei halua käyttää tätä istutetta, niin ymmärtääkseni sen ulkopuolisen osan jättää vaan laittamatta. Itse kuulemisprosessia en osaa muistinvaraisesti selittää tähän tarkemmin. Pitää itsekin lukea vielä papereista.

  Voin kommentoida leikkauksen jälkeen, miten sujuu, jos aihepiiri kiinnostaa. 🙂 Kuurot tuntuvat suhtautuvan ristiriitaisesti tähän kuulemisen muotoon, toiset ajattelevat, että viittomakieli on luonnollisempi tapa ja sisäkorvaistutteet ovat kuurojen ja heidän kielensä väheksymistä. Kuitenkin, jos vaikkapa lapsi olisi kuuro, niin itse kallistuisin siihen, että hän saisi kuulon ja viittomakielen.

 8. Huomenna tapaan lääkärini, mutta ilmeisesti vasemman korvan kuulokäyrässä on jotain mikä kummastutti testaajaa. Vähän pelottaa!!! Lääkäri sano kyllä jo kesällä tinnituksesta valittaessani, että se saattaa vaikuttaa kuuloa huonontavasti, että otoskleroosi erittää jotain sisäkorvaan. Toivottavasti tilanne pysyis nyt tällaisena kuin nyt. Elämä ion niin paljon parantunut leikkausten myötä. Oikeassa korvassa tosin naksuu ja ääni rutisee välillä aika paljon… Siitä täytyykin muistaa huomenna kertoa.

  Kerro ihmeessä lisää tuosta sisäkorvaistutteesta kun asia kohdallasi etenee. Pidän peukkuja!
  Kyllä itsekin ajattelisin, että jos lapseni ei kuulisi ja tuolla tavalla se saisi kuulon, antasin laitattaa istutteen. Ei se ole mielestäni mikään viittomakielen halveeraaja. En kyllä osaa viittoa juuri mitään. Onhan se kieli ja varmasti hyvä sellainen, silti kuulo kyllä parantaa kommunikointimahdollisuuksia mielettömästi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *