Terveys ja kauneus -messujen tunnelmia ja shoppailuja

Vietin hienot kaksi päivää Terveys ja Kauneus –messuilla Helsingissä. Shoppailin messutarjouksia aivan liikaa, tunnen itseni tuhlaajatytöksi. Löysin ihania bambusta tehtyjä vaatteita, tyynyn ja peiton, magnesiumsuihketta ulkoiseen käyttöön, d-vitamiinia suihkeena sisäiseen käyttöön, korvavaikun puhdistusainetta jne. Nuo suihkeet ovat käsittääkseni uutuustuotteita ja ajattelin jossain vaiheessa esitellä niitä tarkemmin ja samalla kertoa käyttökokemuksistani. Kyseiset tuotteet löysin Terveyssiskojen pisteestä.
Istuin kolmella luennolla
– Terveen paperit (Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen)
– Elinvoimaa esivanhempien ruokavalinnoilla (Ravintokouluttaja Airi Rekilä)
– Syö ja nuku itsesi onnelliseksi (Ravitsemuskonsultti, funktionaalisen lääketieteen asiantuntija Paula
Heinonen)
Kiminkinen ja Heinonen olivat huippuhyviä puhujia, ottivat yleisönsä loistavasti. Heinosen luennolla oli väkeä niin paljon, että istuimme lattialla 😀 Näistä luennoistakin ajattelin postailla tarkemmin. Tietysti, jos nyt saan kommentteja, että ei pätkän vertaa kiinnosta, niin ehkä sitten en. 
Olen jäänyt miettimään tätä blogia viime päivinä, kuinka kiinnostavista asioista kirjoitan, onko kelleen iloa luentomuistiinpanoista jne??? Haluaisin jotenkin kehittää tätä blogia paremmaksi, kiinnostavammaksi. Ideoitakin olisi, mutta en osaa niitä toteuttaa, en tiedä edes onnistuisiko ruudunluvullani. Miten saisin esim. viisi luetuinta tekstin otsikkoa näkyviin, tai onko mahdollista saada viisi käytetyintä tunnistetta näkyviin??? Viime viikolla yritin muokata julkisessa näkymässä olevaa blogilistaa, mutta onnistuin poistamaan koko listan, joten pahoitteluni ettei bloginne näy etusivullani 🙁 Toisaalta, tarvitseeko mun yrittää saada tästä blogista jotenkin parempaa sellaisin ideoin mitä itse en osaa tai en pysty toteuttamaan? Jotenkin on kurjaa aina pyytää apua ja kun ystäväpiirissäni ei oikein ole montaakaan joka bloggerin salat tuntisi, avun pyyntö kohdistuu aina samaan henkilöön. Nyt vähän pelkäänkin kuormittaneeni hänet, koska on ollut viime viikkoina kadoksissa. Olen todella surullinen siitä ja itselleni vihainen, että olen ehkä kenties liikaa apuja pyydellyt.  Mietinkin pitäisikö heittää Facebookiin kysely, jos sais sellasen ”aputiimin”, mut luotto ois kovin tärkeää käyttäjätunnuksien ja salasanojen takia… Noh, ei tää täällä märehtimällä parane, mutta olen asiaa miettinyt paljon viime aikoina. Ja tämä meni nyt todella kauas messutunnelmista, joten…
Perjantaina olin messuilla parin ihmisen kanssa, jotka ehkä enemmän olivat kiinnostuneet kauneudesta ja muodista. Toki myös terveyspuoli kierrettiin, käytiin salaatilla jne. Kauneuspuolelta löysin aivan ihania bambusta valmistettuja päällysvaatteita. Jokin aika sitten ostin Stockmannilta tarjouksesta naisten alusasuja, jotka on tehty bambusta. Bambukankaaseen ihastuin toissakesänä löydettyäni hihattoman. Kangas on ihanan pehmeää ja miellyttävää iholla. Kuun alussa Tikkurilan maalaismarkkinoilla oli sukkia bambusta, jotka ovat jalassa huippuihanat. Nyt ostin pitkähihaisen ja lekkingsit sekä avokille saman satsin miesten versiona. Kyseinen nainen valmistaa tuotteet itse ja housuissakin oli viittä pituutta, joten mulle lyhytjalkaisellekin löytyi sopivat.  Sain hältä käyntikortin, joten uuden tarpeen iskiessä voin ottaa suoraan yhteyttä häneen. Vaatteet mitä ostin olivat mustia.
Vähän piti hemmotella itseä. Istuimme hetken nautiskellen lasilliset skumppaa kera tummalla suklaalla päällystetty mansikka, pari suklaapalaa ja basillikan lehti. Samalla kuuntelimme esitelmää nikkeliallergiasta, joka on tosi yleinen allergia. Skumppa oli mun makuun vähän kuivaa, suklaa liian makeaa ja mansikka herkullinen 😀
Terveyspuolella pääsimme maistelemaan mm. kennohunajaa, piimäjuomaa johon oli sotkettu vadelma- ja mustikkakeittoa, spelttipuuroa, erilaisia voimajuomia. Spelttipuuro oli tosi hyvää ja sitä pitääkin kyllä itekin joskus keittää. Mehiläishoitajien pisteessä oli suloisia onnenapiloita mehiläisvahasta. Ne ovat ekologinen vaihtoehto uudenvuoden tinalle. Ne oli niin söpöjä, oli pakko ostaa. Ne sulaa jo 60 asteessa ja voi käyttää uudelleen 😀 Samassa pisteessä oli ihania saunahunajia. Ostin saunahunajan, jossa oli aromaattisena öljynä appelsiininkukkaöljyä.
Biokian suklaamarjat on mun heikkous, pakko tunnustaa. Neljä pussia kympillä, maksavat normaalisti 3-4 euroa per pussi. Uutena heillä on nyt marjajauheita ja ostinkin yhden tyrnijauhepussin suklaamarjojen lisäksi. Tuotteiden esittelijä kehui, että hyvä kokonaisuus 😀 Vielä pari vuotta sitten messuilla pusseja sai viisi, joten niin ne ajat muuttuu ja hinnat kallistuu 😀
Kävin myös Shock Absorber Urheiluliiviklinikalla, josta vuosi sitten ostin urheilujuoksuliivit, jotka on olleet loistavat, ihan parhaat mitä koskaan minulla on ollut. Esittelijä muisti minut ja sain vitosen alennusta kun tulin taas käymään. Lisäks sain asiakaslahjana sellaisen käteen pujotettavan neofreemisen taskun, johon voi laittaa avaimet ja kännykän lenkille lähtiessä, jos ei ole takissa/housuissa taskuja. Ite olen tuolle neofreemille allerginen. En tiedä voisinko käyttää kuitenkin paidan päällä. Palvelu tuolla oli todella ystävällistä ja ammattitaitoista. Noh, hintaan mitä liivit maksavat on syytäkin. Olen isorintainen ihminen ja tullut siihen tulokseen, että halpisliivit ei ole minulle. Olen niitä vuosia ostanut ja aina vieläkin korkeahko hinta kirpaisee liivejä ostaessani. Sitä toivoisi niinä hetkinä olevansa lautarintainen, ei olisi niin suurta väliä liivien laadulla 😀
Tuolloin perjantaina meillä meni aika paljon ruokailuun aikaa. Oli hankalaa löytää kaikille kolmelle sopivaa syötävää 😀 Seurueessa oli täysin vegaani, jolle ei tahtonut löytyä oikein mitään. Pitsahatista lopulta lohkoperunoita. Itse en taas halunnut mitään mättöevästä ja halusin salaatin 😀 Salaattiahan ei tietenkään ollut Pitsahatin pisteessä, joten ei muuta kuin etsimään. Noh, onneksi viereisellä ravintoloitsijalla oli ja sain kylmäsavulohisalaatin.
Lauantaina messuilla meni koko päivä, koska kävimme luennoilla. Kiminkinen ja Rekilä puhuivat vajaan tunnin ja Heinonen melkein pari tuntia, joten messuajasta meni nelisen tuntia luennoilla, ja pitihän se syödäkin jotain. Söin ihanan lohileivän ja sorruin herkulliseen suklaavadelmakakkuun 😀 Kauneuspuolelle tuolloin lauantaina emme edes ehtineet vilkaisemaan. Heti päivän aluksi löysin Familonin Ultra cool peitteen ja tyynyn joista sanotaan Finlaysonin verkkokaupassa
”Climarelle® Cool koostuu ohuista ja kevyistä high tech -kuiduista valmistetusta erikoiskankaasta. Climarelle®-mikrokapselit aikaansaavat viilentävän vaikutuksen ja tuottavat miellyttävän unielämyksen ja nukkumismukavuuden. Ultra Cool -tyyny on erittäin ympäristömyötäinen. Tyynyn muotoutuva Comforel® Eco -polyesteripallokuitu valmistetaan ympäristöystävällisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen. Kotimaiset Ultra Cool -tyynyt ovat helppohoitoisia, turvallisia ja kestäviä. Allergia- ja Astmaliitto on myöntänyt Familon-tyynyille ja -peitteille Allergiatunnus®-merkin kuitutuotteista ainoana Suomessa.
Viilentävä aistimus, äärimmäistä keveyttä
Familonin uudet Ultra Cool -tyynyt ja -peitteet luovat optimaaliset edellytykset hyvin nukutulle yölle. Pehmeän Ultra Cool -tyynyn viilentävä vaikutus on vailla vertaa. Kankaan ja kuidun välissä olevan erikoiskankaan Climarelle®-mikrokapselit luovat ihanan viilentävän vaikutuksen ja miellyttävän nukkumismukavuuden. Tuote on saatavana vain Finlayson-myymälöissä ja -verkkokaupassa
Koko: tyyny 50×60 cm
Viilentävä & pehmeä
Päällinen: 100% puuvilla, alla Climarelle® Cool -erikoiskangas
Täyte: 100% Comforel® Eco -polyesteripallokuitu 500 g
Väri: valkoinen”
Peitteestä teksti on oikeastaan sama, peiton koko vain eri 😀 Että miksikö menin ostamaan tuollaiset? En tiedä olinko myyntipuheen uhri vai en… Kärsin useimmiten öisin kuumuudesta. Herään lähes joka yö ainakin kerran siihen, että minulla on kuuma. Ja tuo kangas tuntui kädessä todella viilentävältä ja tuotteen messutarjouskin oli oikeasti aika hyvä, hinnasta lähti kaikenkaikkiaan 60 euroa, joten hivenen kirvellen sorruin. 
Viime yönä nukuin ensinmäisen yön ja ehkä ei ollut niin kuuma, kangas pysyi viileähkönä ja viileni nopeasti, jos siirsi pois iholta. Nukkumisesta viime yönä teki taivaallisen myös sängyssä olleet puhtaat, raikkaat petivaatteet, illan sauna, pari lasia punaviiniä kera juustojen 😀
Tyynyä ja peittoa sitten raahasin koko päivän mukanani. Niistä olikin iloa Heinosen luentoa kuunnellessa, ei tarvinnut istua paljaalla lattialla vaan tyyny pehmentämään 😀 
Päivä meni nopeasti ja kotona mua odotti avokin valmistama jauhelihamakaroonilaatikko, nam. Oli löytäny k-kaupasta luomujauhelihaa ja mulle teen kanssa luomuriisikakkuja. Olin avokista enemmän kuin ylpeä 😀 Olen vähän hurahtanut noihin riisikakkuihin. On ne ehkä ainakin vähän parempi vaihtoehto kuin keksit 😀 Toivottavasti en ihan kauheasti huijaa itseäni 🙂
Varmasti palaan vielä myöhemmin messujuttuihin, kunhan oon saanut luetettua esitteitä jollakin ja nuo englanninkieliset nimet listattua jne. Ja käyttökokemuksia tulee varmasti noista suihkeista mitä ostin. Huomisaamuna alkaa d-vitamiinin suihkuttelu 😀 Toivottavasti viihdytte matkassani. Mutta, jotta tästä postauksesta ei tulisi ”liian lyhyt” jatkan vielä vähän muilla kuulumisilla.
Kiitos sille, joka vinkkasi viime viikolla blogissaan Lidlin juoksuvaatetarjouksesta. Joogan jälkeen minäkin kiiruhdin lähi-Lidliin ostamaan vaatteita itselleni ja avokille. Molemmat sai juoksuhousut, aluspaidan ja housut, avokki vielä sukat. Ostin myös Denssin, sähkökipuhoitolaitteen, joka maksaa toista sataa yleensä, Lidlissä 25 euroa, joten olihan sellainenkin hankittava 😀 Toimivuus on vielä testaamatta, mutta laitteelle tulee varmasti käyttöä. Mulla on Lidlin urheiluvaatteista hyvät kokemukset ja onkin todettava, että ei ole mitään järkeä maksaa mitään ”Intersport”-lisää vaatteista, kun edullisin hinnoinkin voi saada hyvää urheiluvaatetta. Että vinkkailkaa ihmeessä jatkossakin Lidlin tarjouksista. Meillä kun jököttää postilaatikossa ”ei mainoksia eikä muitakaan ilmaisjakelulehtiä”-kyltti. Tuo siksi, koska mainoksia tulisi ihan järjettömät määrät ja kun niitä ei nähdä lukea, on parempi ettei niitä tule olleskaan. Silti tulee isot kasat viikossa eri firmojen lehtiä ihan nimellä. ”paras” on kun yövyin toissakesänä heinäkuussa yhden yön Varalan urheiluopistolla, siitä lähtien olen saanut heidän asiakaslehtensä. Ja ei oikeesti vois vähempää kiinnostaa Varalan uutiset 😀
Meillä on nyt ”sunnuntaiateria” ollut monena viikonloppuna vähän tauolla. Ehkä viimeisin on tuo luomumunista valmistettu sairaan herkullinen munakas. Tänään (eilen) valmistimme broilersuikaleista ruokaa. Koska avokki rakastaa kermaa tein kerma-valkosipulimarinadin ja herkullista tuli. Broiskun kanssa söimme keitettyjä perunoita ja jälkiruuaksi kokkasin maitorahkasta, banaanista ja kaakaonikseistä jälkkärirahkat. Eipä sokeria kaivattu, herkullista oli ilmankin 😀 Ens viikonloppuna voisi taasen panostaa enempi tuohon sunnuntaiateriaan. Haluaisin kokeilla tehdä linsseistä tai kikherneistä jotain hyvää ja herkullista, joten jos vinkkejä, kertokaa ihmeessä!
Ja vielä ennen kuin lopetan on syytä kertoa miten maalipallon EM-kisat suomalaisittain meni. Vinkkasinhan niistä täällä menneellä viikolla tiistaisessa postauksessani. Miehet onnistuivat täydellisesti voittamalla mestaruuden. Joukkueessa pelasivat Petri Posio, Erkki Miinala, Jarno Mattila, Ville Montonen, Tuomas Nousu ja Petteri Peitso. Joukkue voitti kaikki ottelunsa turnauksessa. Liettua oli finaaliin lähdettäessä ennakkosuosikki ja Suomi haastaja. En muista milloin Suomi olisi Liettuan voittanut, mutta se tapahtui lauantaina lukemin 9-3! Edellisestä arvokisamitalista aikaa on jo vierähtänyt 15 vuotta. Miehet voittivat paralympiakultaa Atlantassa 1996, joten olihan pitkän tauon jälkeen mitali aivan loistava juttu! Onnittelut!
Naiset sijoittuivat kuudenneksi. Alkulohkossa kaatuivat Saksa ja Espanja. Venäjälle ja Tanskalle tuli selvät tappiot. Puolivälierissä Ruotsi vei jatkoajalla voiton, joten naiset päätyi pelaamaan sijoista 5-8. Ukraina kaatui 3-0, mutta Israili vei pinnat Suomelta samoin numeroin. Naisten joukkueessa pelasivat Katja Heikkinen, Krista Leppänen, Maija Somerkivi, Sanna Tynkkynen, Kaisu Hynninen ja Iida Kauppila. Molemmat joukkueethan varmistivat Lontoon paralympialaisiin paikkansa jo kevään Turkin paralympiakarsintaturnauksessa, joten kova treeni jatkukoon.
Ja vielä ihan lopuksi 😀 😀 haluan kiittää H3nn4:ää, KIITOS! Hän on maininnut blogini osoitteessa http://www.lemmikkipalstat.net/foorumit/Forum20/HTML/370792.html Tämä ilahdutti kovasti. Kiinnitin asiaan huomiota kun katsoin blogini tilastoja ja käyntejä oli yht’äkkiä paljon ja tuo linkki löytyi. Kävin tietysti uteliaana katsomassa mitä tuon linkin takaa löytyy ja yllätys oli iloinen! Ihanaa, jos tämä blogini on ansainnut mainostusta muilla foorumeilla. Ja Iiven blogissa sain menneellä viikolla myös maininnan, josta häntä kiittelinkin jo siellä, mutta kiitokset Iive vielä täälläkin! Ja nyt Ultra Cool-peiton alle ja pää tyynyyn, Hepa!

3 Replies to “Terveys ja kauneus -messujen tunnelmia ja shoppailuja”

 1. Mä voin kyllä Hepa auttaa sua noissa teknisissä jutuissa jos ne tälleen kaukona vaan onnistuu. Toisaalta eiks se sun avustaja pysty auttaa vai onko hänen aika "kortilla"? Kun eikös nuo avustajat ole toisaalta tämmöisiä juttuja varten? Mutta siis meni miten meni avustajajutun kans niin mä voin ainaskin auttaa.

  Musta on ainakin kiva lukea noita luentojuttuja ja tapahtumajuttuja. Ehkä niistä kommentoiminen on sit vaan vähän vaikeampaa kuin esim omista mietteistä…

  Vitsit et noilla messuilla olis ollut kiva käydä, mutta ei voi mitään kun täältä on sinne niin pitkä matka 🙁

  Aika hassua, et neopreenille voi olla allerginen :O Tuommoinenhan oliskin tosi kätevä. Sun pitää kokeilla just jonkun puseron hihan tai ihan takin päälle.
  Mistähän niitä sais niinkuin ihan ostaa?

 2. Hepa
  Kyllä mäkin voin autttaa sua noissa jutuissa, nyt on tää elämäkin saatu taas vähän paremmin järjestykseen, ja viitseliäisyys näihin hommiin palannut 🙂

  olipas mielenkiintoiset messujutut, kiva oli päästä blogisi mukana messutunnelmaan, kun en itse messuille päässyt!

 3. Tänään/eilen netti tökkinyt ja bloggaamisesta ole meinannut tulla mitään, joten vasta nyt saan vastatuksi Iive ja Blueberry

  Iive: Voi kiitos hirmuisesti avuntarjouksesta. Avustajani on ihan supertyyppi, mutta ei tiedä tästä bloggerista mitään, ja toisaalta aikakin on rajallinen. Ehkä avustajan kanssa tärkeemmälle sijalle menee esim. firman laskutukset, lahjakorttien valmistus, omat laskut, ruokakaupat yms. Nää tietokonetouhuilut jää sit vähemmälle. Eli, olen kiitollinen avun tarjoamisesta ja varmasti homma onnistuu etänäkin. Sähköposti kulkee jne…

  No tarinaa tulee varmasti luennoilta jatkossakin. Tarkistin päivällä muistiinpanojen onnistuneen lauantaina hyvin, ja oon torstaina menossa taas yhdelle uudelle luennolle 😀 Onhan se varmasti totta ettei aina luento- ja tapahtumajuttuihin ole erityisempää kommentoitavaa, eikä tarvii ollakkaan. Kai mä vaan oon välillä epävarma vaan kiinnostavuudestani, ja eihän jokainen postaus voi jokaista aina kiinnostaa.

  Messuilla oli kyllä tosi mukavaa. Valitettavasti ei ole aavistustakaan mistä niitä neofreemihihoja sais ostaa. Mulla oli joskus pelatessani maalipalloa neofreemista suojat kyynärpäissä ja sain niistä helvetillisen ihottuman, vaikka suojat olikin pelipaidan päällä. Ehkä kyynärvarret houtu liikaa. Tuo ei ole niin iso, että hautumisvaara olis, joten testaan kyllä.

  Blueberry: Kiitos sinullekin! Ihanaa kun elämä järjestyy ja olosi piristyy. Ei todellakaan vaan mun auttamisen takia vaan ihan sun ittes takia.

  Mukavaa, jos sait vähän messutunnelmaa tästä postauksesta.

  Huih, tulipas pitkä kommentti!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *