Luonnosta -keramiikkanäyttely 7.-19.11.2017

Lukiessasi ja katsellessasi kuvia voit samalla kuulostella Salmiakin askellusta, jota olin maaliskuussa tallentamassa. Syömisäänet epäonnistuivat, joten Antti Suutarla muokkasi syömisäänet netin syövereistä. Minun tehtäväkseni jäi yhdistellä tallenteet yhdeksi isoksi tiedostoksi, joka kuului näyttelyssä upean Salmiakki-työn läheisyydessä.

/>

Marraskuussa pidettiin
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n
keramiikkaryhmien näyttely Luonnosta
Galleria Art Kaarisillassa.
Vieraskirjasta henki iloinen, positiivinen tunnelma.

Avajaiset pidettiin tiistaina 7.11. Tarjolle oli laitettu pikkupurtavaa kera viinin. Väkeä olikin mukavasti ja välillä oli piipahdettava Gallerian ulkopuolella viilentymässä. Avajaisissa oli iloinen tunnelma.

Aila Martikainen (vasemmalla) Airi Siniteräs (keskellä) Ulla Meronen (oikealla)

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula piti huumoria, lämpöä ja iloa henkivän avajaispuheen.

Itse käyn kovin vähän näyttelyissä ja museoissa ihan siitä syystä, että niissä saa kosketella näytteillä olevia esineitä kovin harvoin, vaikka todellista rikkoutumisen vaaraa ei olisikaan. Avajaisissa oli hauska huomata miten myös täysin näkevät henkilöt olivat iloissaan siitä, että teoksia sai kosketella. Kuulin keskustelun pätkän missä todettiin puuttuvan kyltit ”ei saa koskea”. Olisihan se ollut aika erikoistakin, että meidän näyttelyssä ei olisi saanut koskea. Ajatuksemme pikemminkin oli ”teoksiamme pitää koskea”.

Jukka Penttilä tunnustelemassa Meidän jälkeen -teosta

Näyttelyissä ja museoissa ei yleensä ole teosluetteloa pistekirjoituksella, mutta meilläpä oli 🙂

Näyttelyssä oli parinkymmenen näkövammaisen keramiikan harrastajan teosta esillä. Monta upeaa työtä jäi pois tilan rajallisuuden vuoksi.
Kissa, joka ei mahtunut näyttelyyn teoksen tekijän Pirkko Stoltin miehen sylissä
Leila Airaksinen teoksensa Hylätty lato äärellä

Meikäläinen tyytyväisenä onnistuneen teokseni Metsänrumpu vierellä

Orvokki Hämäläinen Kesäkukat -teos

Teos 2017, Orvokki Hämäläinen

Meikäläinen tunnustelemassa teostani Tuhinaa

Tällä hetkellä Näkövammaisten Kulttuuripalvelulla on kolme keramiikkaryhmää. Olemme jaettu useaan ryhmään tilojen ahtauden vuoksi. Pot Viaporissa työskentelevä keraamikko Soile Paasonen on toiminut ohjaajanamme lähes 20 vuoden ajan. Hänen rehdissä, lempeässä ohjauksessaan on hyvä työskennellä. Mielestäni tämä näyttely myös osoitti miten taitavia keramiikan harrastajia ryhmissämme on. Jokaiselta tuli ainakin yksi työ näyttelyyn. Valitettavasti aivan kaikista teoksista ei ole kuvia.

Eeva Koistinen Aatami ja Eeva

Pirkko Stolt Kalastaja

Olga Nikitina Lumiukko

Gyöngyi Pere-Antikainen Meidän jälkeen

Anneli Hämäläinen Minulla on painavat luut ja Ujostuttaa

Outi Jyrhämä Salmiakki

Outi Jyrhämä Sammakko ja Teppo Kilkko Lummelampi

Sari Kekkonen Tulesta syntynyt

Anneli Puurunen Talven varalle

Me teimme sen onnistuneen näyttelyn. Kiitos kuuluu jokaiselle ryhmäläiselle. Tästä jäi niin hyvä ja lämmin mieli. Iso kiitos kuuluu myös ohjaajallemme Soilelle järjestelyistä ja ohjaamisesta. Ehkäpä joskus otetaan homma uusiksi jonkin muun teeman ympärille. Itselleni luonto on hyvin tärkeä ja siksi tähän oli yllättävän helppoa heittäytyä mukaan. Jännä oli myös huomata, että hetki hetkeltä tuli tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi työn onnistuminen. Voipi myös todeta tämän olleen kasvattava kokemus. Enään en voi väittää tekeväni vain astioita. Kenties joskus syntyy uusia veistoksiakin…
Lopuksi haluan toivottaa kaikille ryhmäläisille oikein luovaa alkanutta vuotta 2018. Tammikuun lopulla jatketaan upeiden töiden tekemistä!

Valokuvat Tuula Vehanen

2 Replies to “Luonnosta -keramiikkanäyttely 7.-19.11.2017”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *