Lyhdyn lasitus sivellinlasitteilla

Helmikuussa Inkun Ideapajassa teimme savireliefin levytystekniikalla. Tein kynttilälyhdyn, jossa tulppaani, aaltomainen reuna, jossa kukkia. Alaosassa vohvelipintaa. Lyhdyn työstämisestä voit lukeatäältä.

Maaliskuun kolmantena päivänä kokoonnuimme jatkotyöstämään töitämme. Lyhtyni näytti tältä raakapolton jälkeen.Pitihän työ tutkia tarkasti myös omin käsin. 😀 Sitten olikin aika miettiä millä värein lyhdyn haluan lasittaa. Pöydällä huomaatte olevan mallilaattoja Heman ja ohjaaja-Ainin kuvaillessa värejä mahdollisimman tarkasti.Yläreunassa olevat kukkaset halusin värjätä sinisiksi, yläreunat ja kukkien ympäristöt vaalealla lasitteella, jossa sinisiä ja ruskeita pilkkuja. Alaosa taasen sinisellä. Kuvissa lasite näyttää vaalealta eivätkä värit vielä kunnolla tule esiin.

Sivellinlasitteilla oli kiva työskennellä. Oli kiva lasittaa itse.

Tulppaaniin laitoin keltaista ja päälle hivenen punaista lasitetta. Työtä oli välillä siistittävä: sienellä hangattava valumia pois kuten tulppaanista sininen lasite(kuvassa näyttää valkoiselta).

Siistimistä tehdessäni Hema tai Aini katsoivat minulle kohdat mistä on tarve siistiä. Sama lasitetta laittaessani sain informaatiota kohdista mitkä kaipasivat lisää lasitetta. Lyhdyn sisusta lasitettiin läpinäkyvällä lasitteella. Ja ihan lopuksi pohja putsattiin lasitteesta. Muuten lasitteen sulaessa ja taas jähmettyessä se tarttuisi alustaan kiinni.

Tämän viikon torstaina saimme lasituspoltossa olleet työmme vielä lämpiminä käsiimme. Valitettavasti kuvaa ei ole lyhdystä nyt saatavilla, mutta tulee kyllä esiteltyä myöhemmin teillekin. Heman mielestä väritys onnistui täydellisesti.

Inkun Ideapajassa olin tosiaan myös menneenä torstaina. Tällä kertaa aiheena oli mosaiikkityöt ja paikalla olin ilman avustajaani, joten valokuvia ei ole otettuna. Joka tapauksessa tutustuimme ensiksi erilaisiin vaihtoehtoihin mitä voisimme tehdä. Päädyin tekemään ruukun. Saviruukun päälle laattaliimauksella mosaiikkia pintaan. Valitsin ruiskumaalatun sinistä pääväriksi, sekoittaen mukaan pyöreitä turkooseja mosaiikkipaloja. Aini levitti minulle liimaa ja minä asettelin mosaiikkipalat paikoilleen. Seuraavalla kerralla työt saumataan. Innostuin ruukkujen koristelusta ja muistelen mökillä olevan useampiakin saviruukkuja, jotka voisin koristella mosaiikeilla. Olen vallan hullaantunut käsitöihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *