Arki – se on täällä

Melkein kolmen viikon mökkiloma teki hyvää. Viimeisinä lomapäivinä jo melkein kaipasi kaupunkiin. Tosin se saattoi johtua -30 asteen pakkasista, jotka ”vangitsi” mökin lämpöön neuloskelemaan. Vaikka neulominen alkoi tympäistä, neuloosi on oirehtinut pahasti tämän reilun viikon aikana mitä kotona ollaan oltu.

Mökillä neuloin pelleriiniä ja pääsin 15. kiilaan kun Romanon alpakka-lanka loppui. Sitä piti tulla Tikataan lisää, mutta ei ainakaan vielä ole sellaisia uutisia saatu, joten tässä saattaa käynnistyä langan metsästys. Pitäkää peukkuja, sillä purkaa työtä en tahdo ja vielä se ei ole riittävän iso.

Pelleriinista siirryin neulomaan kolmosen puikoilla tuubihuivia 266 silmukalla ja sitä olen nyt arkenakin ahkeroinut viime torstaihin milloin silmukoita karkas varmaan puolet puikolta työn pudottua lattialle. Ei kun työ sivuun odottamaan avustajan visiittiä. Eilen silmukat pelastettiin ja nyt työ on jatkettavissa. Neuloosin riivaamana aloitin uuden tuubin, nyt 10mm puikoilla ja yllätys lila tuubihuivi valmistuikin jo perjantai-iltana.

Lauantaina olin sopinut neulomistreffit ystäväni kanssa ja pitihän mukaan saada jokin neulomus itsellenikin, joten uusi työ puikoille, joka nyt onkin vienyt mennessään. Eilen ymmärsin ettei huivi mene kahdesti kaulan ympäri ja nyt olen kaventanut huivia hurjasti ja odotan nyt jännityksellä millainen lopputulos; käytettävä kauluri vai purettava muodoton kauhistus 😀 Edellisessä postauksessa kerroinkin tarkemmin neulomustreffeistä ja nurjan silmukan opettelusta 😀

Kun kotiuduimme mökiltä meitä odotti ikävä yllätys: vesiputket jäässä. Ensinmmäinen yö kaupungissa meni ilman vesijohtovettä. Onneksi maanantaina iltapäivästä putkari sai putket sulatettua ja vettä saatiin putkia pitkin. Helpotti alkavaa työpäivääkin ajatellen. Viime viikolla olikin paljon asiakkaita ja arkinen aherrus tuntui mukavalta. Iltaisin ehti mukavasti neulomaankin. Tiistaina alkoi kevään rottinkikerho ja tein sydänkorin vihreillä helmillä. Tänään on taas aika aloittaa uutta koria, olisikohan vuorossa vaikkapa sipulikori.

Arkeen kuuluu myös firman paperityöt ja päätimme saattaa pakettiin mennyt vuosi mahdollisimman pian ja tehdä kirjanpidolliset asiat, joten niiden asioiden parissa on avustajan kanssa hänen työtuntinsa kuluneet. Nyt kun tekee hommat pois, saa taas jättää ikävät paperityöt taakseen joksikin aikaa.

Että näin se arki on alkanut niin töiden kuin harrastustenkin osalta. Lomatunnelmiin vielä palataan myöhemmin kunhan saan valokuvat kuvailusta, joten ootelkaa ootelkaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *