Mehiläisvahakynttilät

Vuoden pimeämpään aikaan on ihana polttaa kynttilöitä. Vaikka itse en kynttilän luomaa valoa näe, haluan kynttilöiden palavan iltaisin ja vähänkin juhlavammissa ruokailuhetkissä. Tälläkin hetkellä kaksi isoa pöytäkynttilää palaa tuossa pirtin pöydällä. Eilen tuikkuja laitettiin myös takan päälle sekä ulos kolme ulkotulta. Rakastan kynttilöiden tuomaa tunnelmaa ja tuoksua. Ja riemuitsen taidosta tehdä itse kynttilöitä mehiläisvahalevyistä. Vuosi sitten kirjoittelin postauksen miten kynttilöitä valmistetaan. Sen voit lukea

Nyt syksyllä tilasin hunajan keltaista, punaista, vihreääpaketit sekä erään Silmukkasiskon kanssa puoliksi oranssin paketin. Kussakin paketissa on 12 levyä/1kg. Eniten tein ns. keskikokoisia kynttilöitä.
Keskikokoisia sekä vihreitä kuusen muotoisia kynttilöitä meni meidän vakioasiakkaille sekä mm. ratsastuksen ohjaajalle, muutamalle ystävälle ja yhteistyökumppanille.
Lisäks tein pitkiä ja ohuita kynttilöitä. Kahdeksan kynttilän paketti meni veljeni perheelle ja kuuden paketti puolestaan eräälle Silmukkasiskolle.
Selvästi tykkään tehdä eniten keskikokoisia kynttilöitä. Niissä pystyy hallitsemaan hyvin ettei rullaus lähde liian vinoon. Kuusen muotoisessa taas rullattavaa on niin paljon, että vinoutuma meinaa lähteä aina liikkeelle. Pitkissä vinoutumaa rullauksessa ei ehdi tulla, mutta koska kynttilöistä tulee kovin ohuita niiden suoraksi saaminen onkin oma lukunsa. Avustajani paketoi kynttilät sellofaaniin ja samalla paritti ne. Neljä kuusta meni hylkyyn/meille itse poltettavaksi. Selvää kehitystä viime vuodesta. Silloin itselle poltettavaksi jäi huomattavasti enemmän. Ja nyt tuli tilattua oikea määrä mehiläisvahoja, sillä vain parit kolmet kynttilät jäi varastoon.

Mielestäni kynttilät on mukava pikkumuistaminen niin vakituisille asiakkaille kuin ihmisille joiden kanssa teen yhteistyötä milloin minkäkin asian merkeissä. Toivottavasti myös kynttilöiden saajat kokevat asian kutakuinkin samoin. Omin käsin tehty on aina arvokasta ja persoonallista. Aivan jämptilleen samanlaista ei toisilla ole.

Ihanaa joulun jatkoa jokaiselle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *