Talviliikunnan riemua

Aamupalan jälkeen menin ulos testaamaan tuota Gps-paikanninohjelmaa. Jotenkin onnistuin merkitsemään sijaintiin ”koti”. Lähdimme  pikkulenkille Harmaakuonon kanssa ja puhelin kertoi ”Koti 190 metriä kello yhdessätoista”,  ”koti 200 m kello kahdessatoista” jne. Järven rannassa tallensin sijainnin ”ranta”, josta lähdimme lumikenkäilemään, mutta eipäs systeemi vörkkinytkään. Kodin sijainnin ilmaisi ”koti 9km etelässä”, mutta merkintä ”ranta” oli kadonnut tai ei ainakaan puhelin sitä ilmaissut. Onneksi keli oli hyvä, irtolunta ei lentänyt, niin omien jälkien seuraaminen takaisin onnistui hyvin. Lisäksi vieressä meni retkiluistinrata sekä hiihtoladut. Puoli tuntia painettuamme reippaasti eteenpäin totesin tuon Loadstonen toimimattomuuden. Harmitti, mutta laitoin gps-paikantimen puolelta matkamittarin päälle todeten tunnin reippailun jälkeen ettei sekään toimi. Noh, takaisin sijaintiin ”ranta” löydettiin ilman gps-paikannintakin ja vielä oli aikaa. Lähdimme kenkäilemään rantaa seuraillen vastakkaiseen suuntaan. Matkavauhti pysyi edelleen hyvänä, joten olisi ollut mielenkiintoista saada kuljettu matka tietoon, mutta näin tällä kerralla. Lumikengät upotti rannassa enemmän, mutta lumikerroksen päällimmäinen kerros oli hankikannolla, joka upposi sen verran, että kenkäily oli rankempaa kuin tavallinen kävely. Ja joutuuhan lumikengillä liikuttaessa nostaa jalkaa eri tavalla ja korkeammalle, jotta kengät tulee mukana. Lonkan koukistajissa ja kohottajissa tuntuu mukavasti.

Reippailimme toisen tunnin, joten lumikenkälenkille tuli ajassa mitaten kaksi tuntia aikalailla minutilleen mittaa. Pidimme sen verran hyvää vauhtia, että myös hengitystiehyeet joutuivat töihin. En tiedä johtuuko keuhkoveritulpasta (reilu 4v sitten) viileässä ilmassa hengästymisen jälkimainingeissa oleva yskä. Aivan kuin tupakkaa olisi vedetty vuosikaudet. Oikein syvään hengittäminen sattuu vähän ja aiheuttaa yskänkohtauksen. Muistan, että sairaalassa sanottiin mulle, että kovassa rasituksessa voi tuntua kipua tai rasituksen jälkeen, että keuhkojen kaikkein pienimmät suonet ei välttämättä palaudu täysin. Mene ja tiedä sitten. Esim. polkiessani kotisalilla spinningpyörää tuollaista reakointia ei lähimainkaan tule. Pakkasilmassa tilanne tuntuu olevan toinen. Tulipahan muistutus asiasta, mutta eipä tuo onneksi tahtia haittaa. Menee ohi ja touhu jatkuu.

Kotiuduttua suihkuun (taivaallista) ja napaan uuniperunaa kera siika-omena -täytteen. Puhelu ystävän kanssa meikäläisen röhistessä ja nyt tietokoneilua avokin kattoessa Putousta. Ite olen hirmusen huono seuraamaan oikein mitään ketsiohjelmia.

Kävin tutkimassa löytäisinkö suomen kielisiä ohjeita tuohon Loadstoneen, ja jotain löysinkin
täältä, mutta tämä gps-paikannin ja karttatouhut sen avulla on vielä aika vierasta. Ihan kaikki ei mennyt jakeluun. Se kuitenkin meni, että osatessaan ohjelman käytön hyvin, se antaa paljon hyödyllistä infoa ja mahdollistaa erilaisia liikkumisia ihan eri tavalla mitä tähän asti. Eräs sokea käyttää ohjelmaa mm. hyvien sienipaikkojen merkitsemiseen.

Arpakupissa 4 arpalippua, joten tilaa on.
Osallistukaa!
TÄSTÄ!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *