Kaksi yötä jouluun on

Pian yrityksemmekin hiljentyy joulun viettohon. Avokilla viimeinen asiakas ennen joulua. Huomenna vielä tulossa ainakin kolme lahjakorttien ostajaa. Lahjakortteja onkin mennyt ihan kivasti. Suosituimpia ovat olleet 3*45 min, 3*60 ja yhden kerran tunnin hierontaan lahjakortit. Lisäks on mennyt yksi kymmenen kerran kortti ja muita erilaisia versioita. Olen lahjakorttimyyntiin tyytyväinen. Ja olen iloinen, että ens viikolla pääsen tekemään hierontoja minäkin ainakin kahden asiakkaan verran. Aikansa menee ennen kuin sairasloman jälkeen tilanne normalisoituu ja asiakaskunta liikkuu entiseen tapaan.

Tänään avokin asiakas toi Harmaatassulle ikioman paketin. Siankorva oli paketoitu lahjapaperiin ja Harmaakuono jo yritti päästä nuuskuttelemaan. Eilen tuli Chileläistä punaviiniä muovipullossa ja taatelikakku. Aikaisemmin ollaan jo saatu suklaata ja teetä. Kyllähän se aina mieltä lämmittää asiakkaan muistaminen. Tietää ainakin hänen olevan tyytyväinen saamaansa hoitoon. Tietenkään lahjojen saaminen ei ole mikään tyytyväisyysmittari eikä tee asiakkaasta sen huonompaa, vaikka ei joulumuistamisia toisikaan. Monellakaan sellainen ei vaan ole tapana.

Itse lähetämme joulukortit niille asiakkaille, jotka ovat kuluneen vuoden aikana käyneet säännöllisesti hoidoissa ja joulukuussa käyville vakioasiakkaille olemme antaneet mehiläisvahakynttilöitä. On ihanaa nähdä miten he iloitsevat saamastaan lahjasta/muistamisesta.

Meidän perheessä ei olla joulusta otettu mitään stressiä. Huomenna aamupäivällä kauppaan ja joulukuusen hakuun toisen päivystäessä kotona lahjakorttien kanssa. Tänään on jo pölyt pyyhittyt ja tasot siistitty. Huomiselle imurointi ja keittiöpuuhastelua. Kumpikaan meistä ei erityisemmin välitä joululaatikoista, joten niitä ei valmisteta eikä ostetakkaan maksalaatikkoa lukuun ottamatta. Joulupöydästämme löytyy paljon kaloja, vihersalaattia, kinkkua, katkarapuja jne. Aattona puolilta päivin keittelemme riisipuuron. Tortut paistelen huomisiltana tai lauantaiaamuna.

Valitettavasti täällä Pk-seudulla joudumme viettämään mitä suurimmalla todennäköisyydellä mustan joulun. Se vähän kyllä kirpasee. Jouluun kuuluu lumi, mutta minkäs teet. Tuttava lueskeli jotain sääennustetta, jossa aatoksi luvattiin +6 ja vesisadetta, joulupäiväksi +7 astetta ilman sadetta… Ei kovin jouluinen sää.

Eilen vietin mukavan iltapäivän ystävän luona nautiskellen glögistä ja joulutortuista. Samalla opettelin neuleen päättämisen ja kotiuduttuani ylpeilinkin avokille ekasta harpullatehdystä kaulaliinasta 😀 Ja pitihän se uusi työ aloittaa… Ystävälläni on vajaan vuoden ikäinen koiranpentu ja kyllä Harmaakuono ja se leikkivät. Sukka sai kyytiä, muristiin ja riehkattiin. Ei ikinä olisi taas uskonut, että tuo kuonokas täytti pari viikkoa sitten kymmenen. Sen verran lennokasta ja energista meno oli. Lepotaukoja herra tarvitsi pentua enemmän 😀 mutta hetken päästä jaksoi taas.

Nuha jatkuu edelleen. En tajua mistä tuota räkää oikein riittää. Tänäänkin olen niistänyt riittämiin. Tiistaina flunssan keskelle puhkesi vielä herpeskin, joka on onneksi asettumassa lääkerasvan ansiosta. Että nyt ei sitten ihan kauheesti avokin kanssa pusutella, sillä kun ei koskaan ole herpestä ollut, joten ei viitsi tarjoillakaan sitä hälle 😀

Mä meinasin aamulla pyörtyä — kun menin vaa’alle — se nimittäin sanoi 67.7. kg! No valitettavasti uusintaotos toi 500g lisää, joten 68.2 kg, mutta tuo alle 68 kg oli ehdottomasti lupauksia antava. Kyllä se sieltä vielä tulee, akko uskoa. Ja nyt tulee joulu ”pilaamaan” kaiken 😀 Noh, onneksi meillä ei ole hirmuisia määriä herkkuja. Niitä kyllä on ja aion niistäkin nauttia kohtuullisesti. Jouluna ei stressata vaan nautitaan järkevästi, eikös vaan?

Ja tähän loppuun jouluruno, josta pidän

      Tuhat tiukua hännässään
      lähti peikko, tuo joulua etsimään.
      Suuri toivomus rinnassaan
      kulki metsään, hämärään.

      Painoi posken, lumeen pehmeään
      mikä taika siitä syntyikään,
      valo syttyi pimeään
      tuoden lämmön sisimpään.

      Tuhat tiukua hännässään
      peikko, onnen hehkussaan
      sai hangen kimaltamaan
      löysi näin, Joulun onnenmaan.

4 Replies to “Kaksi yötä jouluun on”

  1. Iive
    Ihanaa joulua myös sinulle
    Ja eihän joulu olisi joulu, jos hirveä stressi pukkais koko ajan. Nytkin olen harputellut toista tuntia. Ja seuraavaksi silitän joululiinat ja avokki laittaa kuusen jalkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *